h

Geen huurverhoging in coronatijd

28 april 2020

Geen huurverhoging in coronatijd

Foto: Michael Bouwman / SP

 

De woningbouwvereniging IJsselland heeft aangekondigd de huren per 1 juli te verhogen. De SP vindt dit niet gepast in deze tijd. SP-voorzitter Heidy Melissen: “Op dit moment hebben veel gezinnen in Nederland door de coronacrisis te maken hebben met een terugval in inkomsten. De SP roept daarom op de huren niet te verhogen. “ 

Heidy Melissen: “Bedrijven worden met miljarden gesteund, maar de huurders krijgen een huurverhoging. Dat is ongepast in deze tijd. Veel huurders hadden het al moeilijk om de huur te betalen. Velen zullen het nog moeilijker krijgen.”

In de Eerste Kamer werd vorige week een motie van SP senator Tiny Kox aangenomen om de huren te bevriezen. Daarmee is het nog niet zeker dat het kabinet dat ook gaat doen. Zo'n verzoek haalde eerder geen meerderheid in de Tweede Kamer. Het kabinet moet zich buigen of en hoe aan de motie van de Eerste Kamer uitvoering kan worden gegeven. 

Wij horen graag wat u hiervan vind!
steun de actie tegen de huurverhoging www.sp.nl/stopdehuurverhoging 

Reactie toevoegen

U bent hier