h

Doesburgse huurders bieden petitie aan tegen huurverhoging in coronatijd

19 juni 2020

Doesburgse huurders bieden petitie aan tegen huurverhoging in coronatijd

Foto: Michael Bouwman / SP

Op maandag 22 juni om 11.30 uur biedt een groep Doesburgse huurders een petitie aan woningbouwvereniging IJsselland met de oproep de huren niet te verhogen per 1 juli.

Vanzelfsprekend worden bij de actie alle coronaregels in acht genomen. De aanwezige huurders zullen daarom spreken namens alle huurders die de landelijke petitie van de SP hebben gesteund. Diverse huurders geven hun mening in filmpjes die tijdens de actie online worden gezet.
In de petitie staan ook ter illustratie reacties van diverse huurders op de aangekondigde huurverhoging:

“Er komen zware tijden aan die iedereen treffen in de portemonnee en daarom begrijp ik ook niet waarom ze de huurverhoging doorvoeren”

“Alles wordt steeds duurder en vanwege de coronacrisis wordt het voor veel mensen steeds moeilijker omdat de huur te hoog is”

“Ik steun de actie uit solidariteit, omdat anderen het nog veel slechter hebben. In de moeilijke coronatijd zou het verlichting kunnen geven”

“Ik loop inkomsten mis. Het is voor mij een opeenstapeling van kosten. Niet alleen de huurverhoging, maar ook de stijging van de zorgkosten, de kosten van de boodschappen, de afvalstoffenheffing etc.”

“Mijn inkomen stijgt niet maar de stijging van lasten komt dit jaar zelfs boven de 300 euro uit“

In de Eerste Kamer is een motie van SP-senator Tiny Kox aangenomen om de huren te bevriezen. Maar de minister weigert hardnekkig deze uit te voeren. Om de druk verder op te voeren wordt op 26 juni ook landelijk actie gevoerd.

Voor meer informatie
Heidy Melissen 06 48270156

U bent hier