h

Autovrije zaterdagen hele jaar door

17 april 2005

Autovrije zaterdagen hele jaar door

De aanbevelingen uit het SP-rapport over de autovrije binnenstad zijn ter harte genomen. College en winkeliers werken nu samen aan verdere verbeteringen.

Na een lange periode van gesteggel is dan eindelijk de kogel door de kerk: de komende jaren zal het Doesburgse kernwinkelgebied, waaraan nu wordt toegevoegd de Ooipoortstraat, op alle zaterdagen van het jaar voor het autoverkeer worden afgesloten. Gedurende de uren van de culturele zondag (12-15 uur) geldt deze afsluiting eveneens. Fietsers moeten straks afstappen, maar de handhaving gebeurt 'met beleid': geen bekeuring in een lege straat...

Op aanbeveling van de SP, die afgelopen een uitgebreide enquete hield onder bezoekers (op straat en via de website) en middenstand, werd beter overlegd met de Doesburgse ondernemersvereniging en afgestapt van de hakken-in-het-zand-politiek die door gemeente en DOV over en weer gevoerd werd. De SP wil nu dat er ook werk gemaakt wordt van een aantal andere aanbevelingen uit het SP-rapport 'Hoe bevalt het? Het gaat dan om o.a. om verbeteringen in het straatbeeld, maar ook om het ontwikkelen van een heldere strategie naar de toekomst toe over de Doesburgse binnenstad.

U bent hier