h

Hulp en info veranderingen zorgstelsel

30 oktober 2005

Hulp en info veranderingen zorgstelsel

De veranderingen in de zorg gaan hard. De SP leidt het verzet tegen de verslechteringen die worden doorgevoerd, het steeds verder ondergraven van de solidariteit en de groei van de bureaucratie. Er is al een hoop veranderd, zoals de invoering van de no claim-regeling, en er gaat nog een hoop veranderen, zoals de introductie van het nieuwe zorgstelsel.

Iedereen krijgt per 1 januari te maken met de nieuwe zorgverzekeringswet. U heeft waarschijnlijk al de nodige informatie voorbij zien komen. Zo weet u al wel dat het verschil tussen ziekenfonds en particulier gaat verdwijnen. Nog niet iedereen weet dat mensen die nu in het ziekenfonds zitten straks meer premie gaan betalen, mensen met een laag inkomen krijgen daarvoor ter compensatie een zorgtoeslag.

Zit u ondanks alle info in krant en folders met vragen over de veranderingen, dat kunt u onze SP-hulpdienst vragen om uitleg of toelichting. Over vragen als: Wat zit er in de basisverzekering? Kan ik me aanvullend verzekeren? Wat ga ik volgend jaar aan premie betalen? Wat is nou precies de zorgtoeslag? Kan ik kiezen voor een eigen risico? Betaal ik voor mijn kinderen ook premie?

Of u er uiteindelijk op vooruit of achteruit gaat zal de hulpdienst niet even eenvoudig kunnen zeggen want dat is erg afhankelijk van uw eigen situatie en van het feit dat allerlei maatregelen gecombineerd worden.

Heeft u vragen, bel dan de SP-Hulpdienst, Marlies Leenders: 0313-471795

Reageer

U bent hier