h

Sportclub Doesburg ziet niets in verhuizen

30 oktober 2005

Sportclub Doesburg ziet niets in verhuizen

'Dit is een overval, we willen hier niet weg'; 'We zoeken nog geen ruzie, maar we laten wel even onze tanden zien'; 'Wij zijn tegen en wij blijven tegen!'

Heldere reacties in de media van de zijde van Sportclub Doesburg op de bouwplannen van de gemeente voor de Koppelweg en omgeving. Het college (minus wethouder Willem Bouman) wil nieuwbouw op de voetbalvelden op de Ooi. De sportclub verhuist naar achter Campstede. Daarmee dreigt ook de accommodatie aan de Oranjesingel te verdwijnen. De plannen vallen slecht, ook bij de voetbaljeugd, die juist een mooi eigen onderkomen zou krijgen op de Ooi. De SP steunt de opstelling van de sportclub, maar heeft meer argumenten dan dat van de sport alleen. En roept daarmee de bestuurders van Doesburg op om af te zien van de Koppelweg-plannen.

Sport in de wijk

Volgens het college is het project 'een aanwinst voor onze stad'. De SP vindt dat er te gemakkelijk wordt heengestapt over de gevolgen van eventuele verhuizing van de sportclub, ook voor de wijken. Landelijk komt men helemaal terug van het beleid waarbij sportverenigingen uit de wijk verdwijnen. Sportclub Doesburg heeft een sterke band met de wijken en wil dat zo houden. Gelijk heeft men: de club zit na een dip weer helemaal in de lift, en dat is een ontwikkeling die alle steun verdient. De SP vindt daarom dat de gemeente moet meewerken aan snelle renovatie van de accommodatie op de Ooi.

Verkeerde plek

De SP wil de groene ruimte rond de Lage Linie handhaven, uit respect voor de historie en voor de natuur. Nieuwbouwlokaties zijn ook te vinden op Beinum, waarbij forser op betaalbare woningen kan worden ingezet. In de Koppelweg-plannen blijft het aandeel echt goedkope huur- en koopwoningen zeer gering. Een prijs van EUR172.000 wordt nog 'sociaal' genoemd, maar is voor jonge mensen onbereikbaar. Het college zou ook voor starters gaan bouwen.

Natuur Lage Linie respecteren

Met verontwaardiging stelt de SP vast dat B en W zelfs bereid zijn een flink stuk natte natuur rond de Lage Linie te schrappen. Dit staat haaks op wat er met de raad is afgesproken over de bescherming en de versterking van de natuur in en om Doesburg!

'Zeven redenen om af te zien van de Koppelweg-plannen'
Reageer

U bent hier