h

Zeven redenen om af te zien van de Koppelweg-plannen

30 oktober 2005

Zeven redenen om af te zien van de Koppelweg-plannen

De SP heeft zeven redenen opgesomd om af te zien van de plannen voor de Koppelweg en omgeving. Hier komen ze:

 

 

  1. De velden van Sportclub Doesburg vormen een belangrijke voorziening, mooi tussen de woonwijken, goed bereikbaar, de vereniging maakt deel uit van het sociale leven en dat is van cruciale betekenis voor de blijvende betrokkenheid van vrijwilligers bij de club.
  2. Het is geen geheim dat de wijk Beinum ook een voedingsgebied is voor de vereniging Angerlo Vooruit. Het is niet verstandig om twee concurrerende voetbalverenigingen precies naast elkaar te gaan huisvesten. Dat levert straks twee verliezers op.
  3. Het college wil de verwerving van de gebouwen, de sanering van de industrie en de verplaatsing van de stadswerf betalen door als gemeente de grond onder de voetbalvelden in te brengen. Andere manieren om de Koppelweg aan te pakken worden bij voorbaat uitgesloten.
  4. De keuze voor de projectontwikkelaar is al gemaakt en deze drukt meteen al een stevig stempel op wat er gaat gebeuren. Waar is de inbreng van wijkbewoners en belanghebbenden? De politiek wordt geacht om direct al akkoord te gaan met enkele zeer bepalende 'randvoorwaarden'. Waarom deze werkwijze?
  5. De gemeente wil iedereen aan het sporten krijgen en dit ook koppelen aan het werk in de wijken. Sportclub Doesburg doet graag mee en toont de kracht van die koppeling: maar liefst 90% van de jeugdleden komt uit de wijken die de huidige sportvelden omringen. De plannen doorkruisen de doelen van de breedtesport.
  6. Iedereen praat wel over de noodzaak van integratie van bevolkingsgroepen, maar integratie vindt plaats door samen te doen. We dichten met z'n allen het gat door samen te leven, samen te werken en samen te sporten. Het voetbal weghalen uit de Molenvelden en de Ooi betekent verstoring van dit proces.
  7. Het college zou zich inzetten voor de natuur (o.a. plan Roerdomp). Maar in de Koppelwegplannen is het dempen van een flink stuk moerasgebied gepland en mogelijk zelfs de aanleg van brugverbindingen naar de batterijen (Lage Linie). Het verleden heeft laten zien dat de Doesburgers dit soort ontwikkelingen niet accepteren en ook kunnen tegenhouden.

 

Reageer

 

U bent hier