h

Actie NOODREM

1 november 2005

Actie NOODREM

Artsen zijn tegen, patienten zijn tegen, de bevolking is tegen en toch dendert de kabinetstrein van het nieuwe zorgstelsel gewoon door. Het kabinet moet de kritiek ter harte nemen en terugkomen op de operatie. Trek mee aan de noodrem! Via mail of kaart.

Wat is er mis met het nieuwe zorgstelsel?

Iedereen, arm of rijk, betaalt straks dezelfde hoge premie. Velen moeten een zorgtoeslag aanvragen als compensatie. Gevolg: een enorme bureaucratie. De no-claim regeling maakt dat zieke mensen gaan betalen voor teruggave aan gezonde mensen. Veel zorg zit in de aanvullende verzekering, waarvoor men mensen kan weigeren. Zorgverzekeraars gaan nu al op de stoel van de arts zitten. Mensen krijgen behandelingen of medicijnen die de arts nodig vindt niet meer vergoed. Het wordt allemaal nodeloos ingewikkeld, bureaucratisch en vooral niet sociaal.

Er is veel beroering in het land over het nieuwe zorgstelsel dat op 1 januari ingaat. Veel mensen zijn onzeker en boos over hoe het gaat uitpakken. Het kabinet en de meerderheid van de Tweede Kamer kunnen dit dan wel besloten hebben, maar dat was ook het geval bij de Europese Grondwet. Terecht heeft de bevolking daarbij aan de noodrem getrokken. Er is alle reden om dat nu in verband met het zorgstelsel ook te doen.

Surf naar www.sp.nl/noodrem en stuur vanaf daar uw protest in via e-mail

Reageer

U bent hier