h

Eerste overwinning Sportclub Doesburg inzake plannen Koppelweg

18 november 2005

Eerste overwinning Sportclub Doesburg inzake plannen Koppelweg

De raadzaal was te klein. De hal ook. Een honderdtal jeugdspelers van Sportclub Doesburg en een heleboel van hun ouders kwamen op donderdagavond 17 november met toeters en gejuich nog eens heel erg duidelijk zeggen waar het op staat: WIJ WILLEN NIET WEG!

Keihard tegen!

VROM-commissievoorzitter Frans Gerbrands had de handen vol aan het handhaven van de orde. Nadat eerst enkele jonge elftalaanvoerders hadden gesproken kwam sportclubvoorzitter Henk Ensing naar voren om een duidelijke boodschap af te geven: ‘Als wij moeten verhuizen, dan doen we dat alleen met de hele club, en het moet naar een plek zijn waar we alles wat we nu hebben opgebouwd kunnen voortzetten. Wij willen dus de huidige stadsfunctie behouden. Dat kan niet als we naar het puntje van Campstede moeten! En omdat er verder geen ruimte meer is willen we gewoon blijven zitten waar we zitten’

Tegen de Koppelwegplannen

Nadat ook de andere tien insprekers hun zegje hadden gedaan begon een verhit debat, waarbij Frans Hofman (D66) en Gerrit Hammink (SP) het ongezouten opnamen voor de club, wezen op de belangrijke wijkfunctie van de club en ook respect eisten voor de natuur. Kern van de verwijten was dat het college zonder meer stelt dat de beide voetbalvelden op de Ooi moeten verdwijnen, terwijl er geen enkel zicht is op een reëel alternatief. De Sportclub wil om een aantal duidelijke redenen zeker niet naar Campstede verkassen en de beide andere plekken waar het college aan denkt (de locatie Den Helder en de grond naast de Museumtuin) zijn zonder meer te klein. Bovendien zou verplaatsing daar naartoe haaks staan op het ecologische beleid van de gemeente. Omdat de VVD een verhuizing naar Campstede niet steunt en ook het CDA vindt dat een alternatief draagvlak moet hebben bij sportclub Doesburg ziet het er naar uit dat het college bakzeil gaat halen in de hele kwestie.

De aanwezige raadsleden besloten in ieder geval dat de zaak nu een maand wordt uitgesteld, waarbij het college nog de gelegenheid krijgt om een deel van niet gemaakte huiswerk alsnog te maken. Sportclub Doesburg-actievoerder Harry van Ussen was erg blij met het genomen besluit: ‘De eerste overwinning hebben we binnen. Het college krijgt dit echt niet voor elkaar!’ En over de enorme opkomst: ‘We zijn allemaal onder de indruk van de gigantische hoeveelheid kinderen dat aan onze oproep gehoor gaf. En wat ik ook mooi vind is dat er ook zo veel allochtone ouders bij zijn, dat laat wel zien hoe breed het verzet is. Samen gaan we deze plannen tegenhouden’.

SC Doesburg ziet niets in verhuizen
Zeven redenen om af te zien van de Koppelweg-plannen
Reageer

U bent hier