h

Onderzoek Koppelweg gaat door

24 december 2005

Onderzoek Koppelweg gaat door

PvdA, CDA en VVD steunen verder onderzoek naar nieuwbouw in het Koppelweggebied. Het feit dat Sportclub Doesburg géén van de getoonde mogelijkheden voor verplaatsing ziet zitten is voor deze partijen geen reden om er nu van af te zien. Grote zorgen over de natuur en de rust in de Lage Linie.

Van PvdA, CDA en VVD heeft het college groen licht gekregen voor verdere voorbereiding van ontwikkeling van de Koppelweglocatie. SP en D66 stelden voor om eerst te onderzoeken of er wel een reële oplossing is voor verplaatsing van de voetbalvelden. Voorstellen voor verplaatsing naar buiten de stad of naar het Broekhuizer water (ruimte langs de Oude IJssel die geregeld blank) staat noemt het clubbestuur geen optie: ‘We zijn nog geen watersportvereniging geworden!’. Het voorstel om instemmingsrecht te geven aan de sportclub bij suggesties voor verplaatsing werd niet voldoende gesteund: PvdA, CDA en VVD waren tegen en geven daarmee te kennen dat zo nodig een verplaatsing moet worden opgelegd. Het college blijft weigeren om alleen de kanaalzijde van het Koppelweggebied te ontwikkelen, eventueel samen met een andere lokatie. Het enige dat de raad wel bepaalde is dat een strook langs de oever natuur moet blijven, maar een voorstel om af te zien van een eventuele brugverbinding naar de Lage Linie werd opnieuw door de drie partijen afgewezen: ‘Ongelofelijk!, zo reageerde D66-raadslid Hofman richting de drie partijen, zijn jullie die actie ‘Een brug te ver’ dan helemaal vergeten? De Doesburgers willen dit niet! SP-fractievoorzitter Gerrit Hammink verweet CDA en VVD een hoop gedraai: ‘Een maand geleden was de Kilder voor de VVD geen optie, nu hoor ik jullie er niet meer over! Het CDA stelde vorige maand dat verplaatsing van de sportclub alleen mag als er draagvlak voor is bij de club. Nu de club geen enkele van de getoonde verplaatsingsopties ziet zitten geeft het CDA echter niet thuis!’ Ook de SP-voorstellen voor méér sociale woningbouw als het plan door toedoen van de andere partijen toch door zou moeten gaan) vonden geen genade bij de rest van de raad. Conclusie is nu dat de raad 60.000 euro beschikbaar heeft gesteld voor verder onderzoek en planontwikkeling. Bovendien is hiermee de intentie uitgesproken dat het gebied straks gebouwd gaat worden.

U bent hier