h

Kortingen ziektekostenpremie mogelijk

3 februari 2006

Kortingen ziektekostenpremie mogelijk

Bijstandsgerechtigden kunnen zo meteen korting krijgen bij ziektekostenverzekering en aanvullend pakket. Een aantal mensen moet dan wel voor 1 maart overstappen.

B en W van Doesburg stellen de raad voor om met verzekeraar Agis een contract af te sluiten voor de ziektekostenverzekering van mensen in de bijstand. Door dit collectief te doen krijgen betrokkenen een (extra) korting van 7.5%. Bovendien draagt de gemeente maandelijks 7 euro bij in de kosten van een aanvullend pakket. Het voordeel voor betrokkenen bedraagt in totaal bijna 14 euro per maand. Het basispakket kost €83,20 i.p.v €89,90. Het aanvullende pakket €18,90 i.p.v. €25,90.

Vooralsnog kunnen alleen de bijstandsklanten profiteren die zijn aangesloten bij Agis Zorgverzekeringen. Dat betreft nu nog 70% van het bestand. Wie elders verzekerd is kan vóór 1 maart overstappen om voor de reducties in aanmerking te komen. Aanstaande dinsdag bespreken de klantenraad Wwb en ook de raadscommissie Onderwijs en Welzijn het voorstel. Het college wil in de loop van 2006 bezien in hoeverre de overige minima ook gebruik kunnen gaan maken van collectiviteitskortingen op hun basis- en aanvullende verzekeringen.

U bent hier