h

PC voor scholieren uit gezin met laag inkomen

12 februari 2006

PC voor scholieren uit gezin met laag inkomen

Doesburgers met een laag inkomen en schoolgaande kinderen kunnen binnenkort voor betrekkelijk weinig geld een nieuwe PC aanschaffen.

De gemeente heeft een nieuwe regeling ingesteld t.b.v. scholieren uit gezinnen met een laag inkomen. Wie gebruik maakt van deze regeling betaalt 3 jaar lang een bedrag van €6,67 per maand (totaal €240,-) voor een A-merk PC met alles erop en eraan ter waarde van meer dan €1000,-. De gemeente Doesburg betaalt de rest uit het budget bijzondere bijstand. De PC’s worden geleverd door Mati Systems BV in de Ooipoortstraat. Dit bedrijf regelt ook de plaatsing en geeft onsite garantie en gebruikersondersteuning gedurende de driejarige contractperiode. Voor de service hoeft niet te worden bijbetaald.

Alle kinderen hebben recht op gelijke kansen en op een gelijke uitgangspositie. Dat is de reden waarom de gemeenteraad aan het minimabeleid de nieuwe regeling PC-project voor minima heeft toegevoegd. Tegenwoordig behoort een PC min of meer tot de normale benodigheden in een huishouden. Scholieren werken tegenwoordig dagelijks op een PC, maar in een huishouden met een laag inkomen kan de aanschaf een groot financieel probleem vormen.

De grens voor toekenning ligt net als bij de andere minimaregelingen bij 115% van het minimum. Er moet op het moment van aanschaf in het huishouden een kind zijn in de leeftijd van 10-18 jaar. Uiteraard mag de apparatuur niet worden doorverkocht. Pas na drie jaar vindt de feitelijke eigendomsoverdracht plaats. Verdere informatie over o.a. de ingangsdatum en looptijd van de regeling volgt in de weekbladen en is te verkrijgen bij de gemeente.

U bent hier