h

SP, Stadspartij en D66 praten verder over nieuw college

17 maart 2006

SP, Stadspartij en D66 praten verder over nieuw college

De partijen SP, Stadspartij en D66 gaan onderhandelingen voeren over een nieuw te vormen college van B en W. De PvdA koos voor een plaats op de reservebank.

De SP heeft openhartige gesprekken gevoerd met delegaties van de afzonderlijke in de raad vertegenwoordigde partijen, zo meldde SP-fractievoorzitter Gerrit Hammink gisteravond in de nieuw geïnstalleerde gemeenteraad. SP, Stadspartij en D66 zijn in voor deelname aan het dagelijks bestuur. De PvdA, tweede partij in grootte, meldde in het gesprek met de SP dat men in eerste instantie de voorkeur geeft aan de reservebank. De VVD verloor een zetel, is echter bereid om mee te doen in een nieuw college. Het CDA verloor twee van de drie raadszetels en bereidt zich nu voor op een rol in de oppositie.

U bent hier