h

De tomaat komt op in Bronckhorst

2 april 2006

De tomaat komt op in Bronckhorst

Op zaterdag 1 april ging de SP- werkgroep Bronckhorst officieel van start. Tweede-kamerlid Agnes Kant en de SP-wethouder van Doesburg Willem Bouman kwamen met de pont de gemeente binnenvaren.

Op de wal werden zij verwelkomd door de SP- werkgroep, de plaatselijke pers, SP- leden en belangstellenden. “Ik ben heel blij dat de witte vlek tussen de gemeentes Zutphen en Doesburg nu ingevuld gaat worden door een SP- werkgroep in de gemeente Bronckhorst”, aldus Agnes Kant.

aankomst

Na dit welkom ging het gezelschap richting Bronkhorst. Met het doorknippen van een lint, verrichtte Agnes Kant de officiële aftrap voor de SP in de gemeente Bronckhorst. welkom
Hierna volgde een persconferentie in de Gouden Leeuw waarbij ook de vertegenwoordigers van andere partijen van het gemeentebestuur de gelegenheid kregen met de gasten te spreken. Na de koffie ging de SP-werkgroep tot actie over. Samen met Agnes Kant en Willem Bouman werden de eerste enquêtes in Bronkhorst afgenomen. De SP-werkgroep Bronckhorst wil de komende tijd alle inwoners van de kernen van de gemeente enquêteren om inzicht te krijgen in wat er onder de mensen leeft. Nadat de SP- kopstukken uitgezwaaid waren, ging de werkgroep aan het werk in Steenderen. Een aanzienlijk deel van de inwoners van Steenderen werd die dag geënquêteerd. stoeptegel
Bij het evalueren van deze eerste enquêtes vielen de volgende punten op:
• veel ouderen wensen een uitbreiding van het openbaar vervoer
• velen vinden de gemeentelijke faciliteiten moeilijk bereikbaar
• het slechte onderhoud van de trottoirs en de groenvoorzieningen zijn een doorn in het oog van menig inwoner
• er is een behoefte aan meer bankjes in het dorp
• de inwoners willen graag een centrum voor culturele en sociale activiteiten
• men vreest voor verdere terugloop van de middenstand
• er is een nijpend gebrek aan woningen voor, met name, de starters
De SP- werkgroep gaat de komende weken verder met het bezoeken van de inwoners van de gemeente Bronckhorst. Zij zal de uitkomsten van deze bezoeken gebruiken voor toekomstige lokale acties en de plaatselijke politiek confronteren met de wensen en problemen van de bewoners van Bronckhorst.

U kunt het nieuws van de werkgroep in Bronckhorst volgen op achterhoek.sp.nl

U bent hier