h

Flat Looiersweg houdt gemoederen bezig

18 mei 2006

Flat Looiersweg houdt gemoederen bezig

De voorgenomen bouw van een appartementengebouw voor een woongroep van senioren houdt de gemoederen danig bezig. De raad staat voor een lastige keuze en liet zich vanavond informeren door alle in de kwestie betrokken partijen.

In een volledig gevulde burgerzaal hield de raadscommissie VROM vanavond een informatiebijeenkomst over het 7 verdiepingen tellende bouwplan dat Woonservice IJsselland wil realiseren op de hoek Esdoornlaan/Looiersweg. Over deze ontwikkeling zijn door het vorige college afspraken gemaakt met de woongroep en de wooncorporatie. Raad en college zitten met het plan in hun maag, want er bestaat in de buurt behoorlijke weerstand tegen het plan vanwege met name de hoogte van het gebouw: ongeveer 22 meter. De buurt staat open voor bebouwing van de locatie, maar wil een minder fors gebouw.

Stedebouwkundige Brasem van Bureau Pouderoyen lichtte de geplande ontwikkeling toe, architect Smid presenteerde het gebouw, Woonservice IJsselland pleitte voor spoed gezien de lange voorgeschiedenis en de fase waarin het plan ich bevindt (bouwvergunning in januari aangevraagd). De heer Derksen van de woongroep vroeg de raad om nu spoedig een positieve beslissing te nemen. De sprekers vanuit de buurt deden een dringende oproep aan de raadscommissie om te kiezen voor een alternatief, bijvoorbeeld de huisvesting van de woongroep op de huidige locatie van Woonservice IJsselland zelf. Erik Lam van de Vogelwerkgroep eiste dat langs het water van de gracht een strook van 10 meter wordt gereserveerd voor een ecologische oever.

Op 14 juni zal de raad de richting bepalen. De uitkomst zal het college zeer zwaar laten wegen bij het nemen van de definitieve beslissing over de te starten artikel 19-procedure, zo meldde wethouder Hofman.

U bent hier