h

Kinderen door het dolle heen

30 april 2007

Kinderen door het dolle heen

Afgelopen week vond de presentatie plaats van de ontwerpen voor de nieuwe speelplekken in de wijk de Ooi.

Er komen nieuwe toestellen op de speelplekken de Koppenbergh en het van Tuyllplein (beide locaties worden geheel opnieuw ingericht) en ook op vier plekken tussen de flats aan de Goudenregenstraat en de Koppelweg.

Op het van Tuyllplein en ook op de Koppenbergh is ervoor gekozen om steeds twee verschillende zones aan te wijzen voor de jongere dan wel voor de wat oudere kinderen. Naast de vertrouwde wip, schommel en glijbaan komen er klautertoestellen, een klimtoren van 3 meter hoogte en nog veel meer. Sommige toestellen nodigen ook uit tot ander gebruik dan ogenschijnlijk in eerste instantie bedoeld. Erg spannend. Ook aan voetbal is gedacht: op de Koppenbergh komen twee doelen die ook voor basketball gebruikt kunnen worden. Op het van Tuyllplein komt vanwege de beperkte ruimte een panna-veldje (ga zonodig straks maar eens kijken wat dat is). Het is de bedoeling dat alles klaar is vóór de bouwvakvakantie.

Op donderdagavond 12 april werd door het bedrijf Nijha een presentatie voor de Ooibewoners gehouden, maar ’s middags waren de kinderen van beide buurtscholen al aan de beurt, die de plannen toegelicht kregen door wethouder Willem Bouman. Op de Anne Frankschool én op de Horizon-Ooi reageerden de kinderen dolenthousiast. Spontaan applaus kregen bijvoorbeeld de klimtoestellen, de panna-kooi en ook de multifunctionele voetbal/basketball-doelen.

U bent hier