h

Akkoord geluidswal N317 bij Doesburg

12 november 2007

Akkoord geluidswal N317 bij Doesburg

Er is een akkoord bereikt over de veelbesproken aanleg van een geluidswal langs de provinciale weg N317 bij Doesburg.

Het Waterschap Rijn en IJssel wil de wal aanleggen voor een bedrag van 210.000 euro. Het schap gebruikt daarvoor licht vervuild slib, dat is opgeslagen in het depot nabij het zwembad Den Helder in Doesburg. Wethouder Fred Jansen spreekt van 'een gouden kans om deze lang verwachte voorziening gerealiseerd te krijgen.' "Het waterschap neemt ook de administratieve rompslomp rond de aanleg en de beplanting van de wal voor haar rekening," meldt Jansen. Hij heeft de voorgenomen aanleg inmiddels ook bekend gemaakt aan de betrokken wijkraad. De gemeenteraad van Doesburg moet nog haar fiat geven aan de kosten die met het plan gemoeid zijn.

Wat de gemeente Doesburg betreft blijft het niet bij de aanleg van de wal. De wal, die tussen de 2.50 en 3 meter hoog wordt is gepland ongeveer vanaf de rotonde ter hoogte van de Kraakselaan, langs de provinciale weg N317, tot aan de voormalige directiewoning nabij huize IJsselzicht. Vanaf dat punt aan de burgemeester Nahuyssingel tot aan de kruising White Cap (Koepoortdijk) zou een geluidsscherm moeten verrijzen, aan te leggen door de provincie. Hierover is volgens Jansen het Waterschap in gesprek met de provincie. "We zetten in op èn de wal èn het scherm. Want het woongenot van de mensen aan de Nahuyssingel wordt door het verkeerslawaai behoorlijk aangetast", zegt de wethouder. Hij hoopt dat volgend jaar met de aanleg begonnen kan worden.

Aanwonenden van de N317 hebben jaren gepleit voor aanleg van een geluidswal. Aanvankelijk leken hun verzoeken tevergeefs daar de provincie de aanleg niet voor haar rekening neemt en Doesburg er het geld niet voor had.

Bron: de Gelderlander

U bent hier