h

‘Commotie om niets’

17 maart 2008

‘Commotie om niets’

Dat is de mening van wethouder Willem Bouman over de opstelling van één van de raadsfracties (PvdA) over het aanbod van het college om een vertrouwelijke bespreking te wijden aan het onlangs gereedgekomen rapport over de bestuurskrachtmeting.

Bouman: ‘De suggestie wordt gedaan alsof het college iets te verbergen heeft, maar het tegendeel is waar: we willen juist alle beschikbare informatie delen met de raad. Het rapport wordt als vanzelfsprekend gewoon in een openbare vergadering besproken. Maar omdat een deel van de relevante informatie ook aan belangen van personen raakt vinden wij het niet gepast om daarover in de openbaarheid met elkaar te spreken'.

De wethouder begrijpt niet dat de PvdA de besloten vergadering niet wil bijwonen: ‘Voor alle helderheid: sinds de dualisering schrijft niet het college, maar de gemeenteraad zélf vergaderingen uit. Het voorstel van het college tot het houden van een extra, vertrouwelijke bijeenkomst is overgenomen door het raadspresidium, kennelijk zonder instemming van de PvdA. Natuurlijk is deze fractie vrij om te doen wat haar goeddunkt. Als college kunnen wij nu slechts melden dat wij eraan hechten dat de gehele raad gelijk geïnformeerd is’.

U bent hier