h

BEGROTING 2009: WERKEN, SAMENWERKEN EN EERLIJK BLIJVEN DELEN

11 oktober 2008

BEGROTING 2009: WERKEN, SAMENWERKEN EN EERLIJK BLIJVEN DELEN

Het college van SP, Stadspartij en D66 biedt de raad wederom een sluitende begroting aan. De lasten worden niet verzwaard. Toch is voor een aantal belangrijke zaken geld vrij gemaakt.

-Er wordt verder gewerkt aan versterking van de Doesburgse economie en aan regionaal arbeidsmarktbeleid, met focus op de Achterhoek.
-Er worden plannen uitgevoerd om de ambtelijke organisatie beter te laten draaien. De samenwerking met andere gemeenten wordt uitgebouwd.
-Op de thuiszorg wordt niet bezuinigd, ook al moet er nu € 225.000 bij om alfa-hulpen een fatsoenlijk CAO-loon te kunnen laten betalen.
-Het sociale beleid blijft overeind en de armoede wordt verder aangepakt. Bij schuldsituaties kunnen mensen eerder, sneller en beter worden geholpen.
-Doesburgers met een laag inkomen kunnen zich via de gemeente erg voordelig blijven verzekeren tegen ziektekosten, inclusief aanvullend pakket. De regeling is erg populair en wordt zeker voortgezet.
-Er wordt rekening gehouden met investeringen in sportlocaties. Daarbij moet snel duidelijk worden of de kegelsport voor Doesburg behouden blijft.

U bent hier