h

MEER DOESBURGERS AAN HET WERK!

11 oktober 2008

MEER DOESBURGERS AAN HET WERK!

Het aantal Doesburgers met een bijstandsuitkering is in 2007 en 2008 flink gedaald. En om de goede resultaten te kunnen vasthouden gaat Doesburg over naar CWI Doetinchem.

Er is meer werk, en dat zorgt voor meer kansen, ook voor mensen met wie het eerder niet lukte. Wethouder Willem Bouman (Sociale Zaken) over de recente resultaten: ‘Mensen uit de uitkering helpen is mooi, maar we kijken ook naar wat ze nodig hebben om niet terug te vallen als het straks met de economie misschien wat minder gaat. Goede scholing en opleiding zijn daarbij cruciaal, we blijven daar erg op inzetten’.

Wet werk en bijstand, huishoudens (tot 65 jaar)
31-12-06 280
31-12-07 234
30-09-08 213

Wwb-ers volgen een traject, een werkconsulent van de gemeente begeleidt ze. Voor de één duurt zo’n traject langer dan voor de ander. Wie dat nodig heeft krijgt het laatste zetje van een ‘jobhunter’.

Wwb’ers in dienst bij hotel
Goede samenwerking met het bedrijfsleven in Doesburg is cruciaal. Wethouder Frans Hofman (Economische Zaken) legt en onderhoudt de contacten. Er werden inmiddels zeven Wwb-ers aangenomen bij Hotel Doesburg. Ze volgen op dit moment training en opleiding.

2009: naar CWI Doetinchem
Doesburg wil de goede lijn doortrekken en gaat in januari 2009 over naar CWI Doetinchem. Willem Bouman: ‘We willen verder, maar dan moet wel alles kloppen. We zijn nu niet tevreden over CWI Arnhem. Dan moet je kiezen. In de Achterhoek wordt wat betreft onderwijs en arbeidsmarkt veel beter samengewerkt. Onze werkzoekenden (ww, wwb) zijn gewoon meer op de Achterhoek gericht, Doetinchem ligt dichterbij. Het CWI daar kent ons bedrijfsleven beter en ze willen ook echt aan de slag met onze arbeidsmarkt’.

Vanaf 1 januari a.s. gaat iedere werkzoekende voor inschrijving en begeleiding dus naar WERKbedrijf Doetinchem (CWI fuseert met UWV). Tot die tijd blijft het Arnhem. De wisseling van CWI wordt soepel geregeld, iedereen krijgt op tijd bericht.

U bent hier