h

OOI-LOKATIE SC DOESBURG OPGEKNAPT

8 november 2008

OOI-LOKATIE SC DOESBURG OPGEKNAPT

De verwaarloosde accommodatie van Sc Doesburg aan de Looiersweg wordt eindelijk opgeknapt. Samen met het gemeentebestuur wordt gezocht naar een goede toekomst voor de vereniging.

De raad heeft €50.000 beschikbaar gesteld voor het opknappen van de accommodatie van Sportclub Doesburg aan de Looiersweg. Het bestuur van Sc Doesburg is blij met het besluit. Het gebouw verkeert in slechte staat, oorzaak voor het gebrekkige onderhoud is de financiële problematiek bij Sportclub Doesburg. ‘Het gebouw is eigendom van de gemeente en we hadden het onderhoud uitbesteed aan de gebruiker. Maar gezien de ontstane situatie moeten we nu als gemeente onze verantwoordelijkheid nemen’, aldus wethouder Fred Jansen.

Het gebouwtje kan zo meteen weer jaren mee. Voor de langere termijn wil het huidige bestuur van Sc Doesburg echter verhuizen. Werd in 2005 en 2006 nog verbeten strijd gevoerd voor het behoud van Looiersweg en Oranjesingel, nu wil men weg naar een multifunctionele accommodatie elders. Natuurlijk zitten daar veel haken en ogen aan. Het college heeft met het bestuur afgesproken dat nu eerst onderzoek wordt gedaan naar het huidige functioneren van de sportclub en naar de ontwikkelmogelijkheden voor de toekomst.

U bent hier