h

BOTENBOUW BEGINT IN OKTOBER

19 september 2009

BOTENBOUW BEGINT IN OKTOBER

De laatste puntjes worden op de 'i' gezet voor het botenbouwproject in Doesburg. Verantwoordelijk wethouder Willem Bouman verwacht dat in oktober aan de bouw van de eerste boot wordt begonnen.

Uitvoerder van het project 2Switch krijgt een bijdrage van 347.400 euro van de gemeente om het project te beginnen. De totale kosten zijn 389.606 euro. Met het geld krijgen jongeren de kans om een opleiding en werkervaring op te doen terwijl ze een boot opknappen.

Dagelijks werken acht Doesburgse jongeren die weinig kansen hebben op de arbeidsmarkt aan een boot voor een periode van tweeëneenhalf jaar.

De bedoeling is dat ze na die periode uitstromen naar een reguliere baan, een traject gaan volgen bij 2Switch of weer een studie oppakken.

De jongeren bouwen de hele boot zelf. Dat gebeurt aan de jachtwerf in Doesburg. Het eerste schip wil 2Switch 'Hanzeblik' gaan noemen. Het gaat om een bijna 15 meter lange luxe boot met een decksalon (overkapping met ramen) die voor zowel de commerciële als particuliere markt interessant zou zijn.

Het is de bedoeling dat de boot na afronding wordt verkocht, zodat de kosten eruit zijn en er geld over is voor het bouwen van een nieuwe boot. Zodoende zou het project uiteindelijk langer dan tweeënhalf jaar door kunnen gaan.

U bent hier