h

SPEELZAAL MOGELIJK NAAR IJSSELZICHT

20 oktober 2009

SPEELZAAL MOGELIJK NAAR IJSSELZICHT

Welzijnsorganisatie Carion gaat proberen om speelzaal Kom Pas Kijken van De Bongerd naar IJsselzicht te verplaatsen.

Burgemeester en wethouders van Doesburg vinden het niet reëel om het oude schoolgebouw De Bongerd in de wijk Noordelijk Molenveld open te houden. Er ligt een plan klaar om daar ouderenhuisvesting te realiseren en de behoefte daaraan is groot. Carion vreest dat ouders hun peuters niet meer naar de speelzaal brengen als zo’n voorziening niet in de buurt is.

Het college wil De Bongerd slopen voor de nieuwbouw en wil gezien de terugloop van het aantal peuters in Doesburg niet opnieuw een speelzaal in de nieuwbouwlocatie onder te brengen. Nu al moet Carion peutergroepen opheffen, omdat er te weinig peuters in de groepen zitten. Voor het college een extra reden om kritisch te kijken naar de terugkeer van een speelzaal in de nieuwbouwlocatie.

Carion wil de peuters van Kom Pas Kijken niet plaatsen in speelzalen die een eind van de Bongerd liggen. De organisatie stelt dat er wel een peutergroep in de buurt moet blijven, namelijk bij de kinderdagopvang van Tombola in IJsselzicht, maar dan moet een groep van de dagopvang elders gehuisvest worden. Die optie kost tijd.
En dat geduld heeft wethouder Willem Bouman van welzijn niet. „We willen voorstellen die geen maanden op zich laten wachten.”

De afgelopen maanden lag Bouman met Carion in de clinch over de bezetting van de peutergroepen. Carion gaf te laat aan de gemeente door dat groepen niet het minimum aantal kinderen telde. Carion kreeg daardoor ten onrechte geld van de gemeente.

U bent hier