h

Zaak rond voor kegelaars en rivalen

6 november 2009

Zaak rond voor kegelaars en rivalen

Doesburg wil de kwaliteit van de sportvoorzieningen helpen opkrikken. Kegelaars en korfballers zijn in 2010 uit de brand.

De gemeente Doesburg wil de kwaliteit en de gebruiksmogelijkheden van de bestaande sportaccommodaties vergroten. Onderzoek door de Gelderse Sportfederatie (GSF) toont aan dat alle verenigingen op dit moment weliswaar over voldoende ruimte beschikken, maar dat de kwaliteit omhoog kan en dat meer multifunctioneel gebruik mogelijk is. De wensen van de korfballers en kegelaars kunnen op korte termijn in vervulling gaan. Voor de toekomst van voetbal en tennis volgt eerst nader onderzoek en overleg.

Het college verstrekt uit het budget voor Kleine Stedenbeleid een extra bijdrage van € 30.000 aan Rivalen. De korfballers kunnen nu aan de slag met de uitbreiding van hun accommodatie op de Ooi en stellen deze in ruil daarvoor graag beschikbaar voor medegebruik door het basisonderwijs, voor buurtactiviteiten en voor kinderopvang. Er worden twee nieuwe kleedkamers toegevoegd en er komt een kunstgrasveld. Dankzij zelfwerkzaamheid blijven de kosten naar verhouding beperkt.

Doordat het kunstgrasveld intensief te gebruiken is, komt er ruimte vrij. En die kan worden benut voor de kegelclubs, verenigd in de Stichting Kegelsport Doesburg (SKD). Die mag er nu vanuit gaan dat in de loop van 2010 een nieuw kegelhuis kan worden geopend. Een langgekoesterde droom gaat daarmee in vervulling. De ruimtelijke procedure kan worden gestart zo gauw de raad deze maand een voorbereidingskrediet beschikbaar heeft gesteld. De financiering van de realisatie is rond, mede dankzij inbreng van sponsors.

Bij Sportclub Doesburg is samen met de GSF gewerkt aan een toekomstvisie. Tevens is er een nieuw en ambitieus bestuur aangetreden. De positieve ontwikkelingen bij de voetbalclub bieden een goede basis voor het vervolg. Nader onderzoek is nodig om te bepalen hoe de activiteiten van de sportclub in de nabije toekomst kunnen worden gecentreerd op één van de bestaande locaties (Looiersweg of Oranjesingel). Aanleg van een kunstgrasveld is dan nodig, maar er zal ook moeten worden geïnvesteerd in renovatie of nieuwbouw van kleedkamers en kantine. Voor de de kosten is geen dekking aanwezig. Het college zal hierover met Sportclub Doesburg in gesprek gaan.

Tennisvereniging TVD 2002, nu nog gehuisvest op het industrieterrein in Beinum, heeft aangegeven te willen verhuizen naar een nieuwe accommodatie ergens in Doesburg. De kosten daarvan zijn nu in beeld gebracht en belopen € 800.000 exclusief eventuele grondkosten. Ook hiervoor ontbreekt dekking. Het college wil met TVD 2002 in gesprek. Alternatief voor verhuizing zou zijn het opwaarderen van de bestaande locatie.

U bent hier