h

Sneeuwruimen op Maartenshof!

8 januari 2010

Sneeuwruimen op Maartenshof!

SP-raadslid Jos van der Beek wil dat de wooncorporatie voortaan sneeuw gaat ruimen bij Maartenshof. Het is er gevaarlijk glad.

Sneeuw ruimen

Woonservice IJsselland moet sneeuwruimen bij het seniorencomplex Maartenshof aan de Kloosterstraat. Dat schrijft SP-raadslid Jos van der Beek aan de directie van de Doesburgse wooncorporatie. Van der Beek: ‘Er zijn mensen die nu niet of nauwelijks naar buiten durven, omdat er helemaal niet geruimd of gestrooid wordt. Op de binnenplaats is het gevaarlijk glad en ook op de parkeerplaats en op paden rond het complex ligt sneeuw en ijs. Ondanks herhaalde verzoeken van de bewoners wordt tot nu toe geen sneeuw geruimd. Dat kun je van de bewoners zelf niet verwachten, ze hebben allemaal behoorlijke beperkingen. De gemeente geeft aan ook niets te kunnen doen, omdat dat het privé-terrein is. Wij vinden het onacceptabel dat mensen nu van het kastje naar de muur gestuurd worden. Die gladheid moet worden bestreden, niet alleen nu, maar ook in de toekomst.’

Nog meer sneeuwDe SP vindt dat er permanent meer zorg moet komen voor het schoon en veilig houden van de buitenruimte bij Maartenshof. In de zomer hield de partij daar al een buurtenquête: ‘We hebben toen al geadviseerd om meer zorg te hebben voor de buitenruimte, afvalbakken te plaatsen en alles goed schoon en veilig te houden. Wat we nu van bewoners terughoren is, dat er sindsdien weinig is veranderd. Dat is heel jammer en ook echt onnodig. Met een beetje goede wil kunnen de zorgen van de bewoners snel worden weggenomen. Ze wonen er verder namelijk met heel veel plezier.’ aldus van der Beek.

U bent hier