h

Beinum-west wordt bouwrijp gemaakt

5 februari 2010

Beinum-west wordt bouwrijp gemaakt

De nestkastjes voor de steenuil mogen van de rechter worden verplaatst. Het bouwrijpmaken van Beinum West kan beginnen, ook al blijven protesterenden roet in het eten gooien.

Gemeente Doesburg start kort geding tegen Stichting tot Behoud van de Stadsweiden in Beinum West

Het ministerie van LNV heeft in november 2009 besloten, dat de gemeente geen ontheffing nodig heeft in het kader van de Flora- en faunawet voor de 1e fase van Beinum West. In het besluit van het ministerie worden een aantal maatregelen genoemd, die de gemeente moet uitvoeren.

In een recente uitspraak heeft de Raad van State het verzoek van Stichting tot Behoud van de Stadsweiden in Beinum West (verder Stichting) om het besluit van het ministerie te schorsen afgewezen.

De gemeente Doesburg heeft vervolgens de Stichting gevraagd de nestkasten voor 26 januari 2010 te (laten) verwijderen of te verplaatsen. De Stichting heeft laten weten hier geen medewerking aan te verlenen. De Stichting blokkeert hiermee de uitvoering van de door de Minister van LNV voorgeschreven maatregelen voor de steenuil in het gebied.

De gemeente Doesburg ziet zich daarom genoodzaakt om de Stichting te dagvaarden in een kort geding. Naar de mening van de gemeente handelt de Stichting onrechtmatig. De rechter wordt gevraagd in deze zaak de stichting te veroordelen tot het verwijderen, dan wel verplaatsen van haar nestkasten.

Vrijdag 5 februari 2010 is begonnen met de werkzaamheden, die nodig zijn om de maatregelen uit te voeren. Begonnen wordt met de aanleg en inrichting van de wadi’s, waarvoor allereerst het terrein wordt gefreesd.

U bent hier