h

Hermien Pietersz = SP

10 maart 2010

Hermien Pietersz = SP

Hermien Pietersz neemt na vele jaren afscheid als SP-raadslid. Burgemeester Luesink prees haar met name voor het leggen van de verbinding naar de wijken en hun bewoners.

Hermien PieterszMeer dan twaalf jaren partijwerk zitten erop, waarvan de laatste zes ook als lid van de gemeenteraad. Hermien werd in Doesburg vooral bekend van het actieve werk onder de mensen. Daarmee liet ze zien hoe SP-ers in de praktijk te werk gaan en moeten blijven gaan. In de jaren waarin de SP tot volle wasdom kwam werd geen buurtonderzoek gedaan zonder dat Hermien daarbij betrokken was.

Zoals het grote speeltuinonderzoek van een aantal jaren geleden, waarin voor het eerst eens vooral naar de kinderen werd geluisterd. Fantastisch is het, zeker ook voor Hermien, om te zien waartoe actieve inzet voor onze lokale samenleving leiden kan: het spelen in de wijken wordt op dit moment op een veel hoger plan gebracht en de bewoners hebben er waardering voor.

Hermien was voor de SP steeds de garantie voor een stevige verbinding tussen de actie en de fractie. Burgemeester Luesink: 'Er wordt door het politiek bestuur tegenwoordig van alles verzonnen om te proberen de kloof tussen kiezer en volksvertegenwoordiger te dichten, Hermien Pietersz liet als raadslid zien hoe je je met de mensen in de wijken verbinden kunt'.

U bent hier