h

Jeugd Doesburg: SP 62,5%

4 maart 2010

Jeugd Doesburg: SP 62,5%

De schaduwverkiezingen voor de jeugd in 0313 leverden een verrassende uitslag op!

‘Meedoen is belangrijker dan winnen’, dat is een veelgehoorde uitspraak in de sport. Dat motto werd in jongerencentrum 0313 gisteren gebruikt voor een schaduwverkiezing.
Ruim veertig jongeren (gemiddelde leeftijd net onder de 17 jaar) hebben hun stem uitgebracht. Met echte stemformulieren en een heuse stembus konden de jongeren een keuze maken uit de politici in Doesburg.

Betrokken

Voor het jongerenwerk in 0313 was het goed om te zien dat de uitspaken die afgelopen zondag zijn gedaan bij ‘In 0313 op de zeepkist’ zwaar meewogen bij de argumenten om wel (of juist niet) op een persoon of partij te stemmen. Ook meningen van familie en buurtbewoners tellen mee. Duidelijk werd dat de jongeren de schaduwverkiezing heel serieus namen; ze waren echt betrokken.

Nadat de stemmen waren geteld gingen Jeremy en Lucas met de – toch wel verrassende uitslag – naar burgemeester Kees Luesink om hem de uitslag aan te bieden.
Zetelverdeling 0313: tikkeltje afwijkend….
De zetelverdeling voor de gemeente Doesburg zou er – als het aan de jongeren in 0313 ligt – uitzien als volgt:
SP 9
PvdA 1
VVD 1
Stads Partij Doesburg 2
GroenLinks 1
CDA en Lijst 7 mogen dan de laatst overgebleven zetel delen.
De jongeren maken de ‘ruk naar rechts’ die over het algemeen in de Nederlandse gemeenten naar voren komt duidelijk nog niet!
Foto’s
Kijk voor foto’s van afgelopen zondag ‘In 0313 op de zeepkist’ op: www.0313doesburg.nl
Daar vindt u ook de twee filmpjes die tijdens deze middag hun première beleefden.

U bent hier