h

Petra Senhorst: Samenwerking nodig in nieuwe raad

12 maart 2010

Petra Senhorst: Samenwerking nodig in nieuwe raad

Gisteravond sprak de raad over de vorming van een nieuw college. De nieuwe SP-fractievoorzitter Petra Senhorst wil daarover met alle partijen in gesprek.

Senhorst: ‘We hebben als SP de afgelopen periode goed samengewerkt met coalitiegenoten Stadspartij Doesburg en D66. Er is een verantwoord financieel beleid gevoerd en een begin gemaakt met het versterken van de Doesburgse bestuurskracht. Als we deze lijn willen doortrekken, dan moet er opnieuw een stabiel en betrouwbaar stadbestuur komen.
Wij willen daar in ieder geval onze verantwoordelijkheid in nemen en sluiten uiteraard geen enkele partij uit. En of je straks in coalitie of oppositie zit, we zullen er samen de schouders onder moeten zetten, de donkere wolken van de crisis en de rijksbezuinigingen zullen aan Doesburg niet voorbijgaan.’

Piet Vree (Stadspartij) verweet landelijke partijen dat ze de met de kabinetscrisis de lokale verkiezingen hebben willen beïnvloeden en was verheugd met de derde zetel voor zijn partij. Speerpunt: Samenwerking.

Tom Kets (VVD) treedt de nieuwe raad met open vizier tegemoet, de VVD geeft aan graag bereid te zijn een rol te spelen in het nieuw te vormen college. Speerpunten: behoedzaam financieel beleid, veiligheid, sport, aanbesteden welzijnstaken.

Gerard Albers (CDA) is blij met de twee zetels. ‘We hebben niet meegedaan aan het smijten met modder, we willen samenwerken.’ Speerpunten: zelfstandig Doesburg, samenwerking gemeenten, herijken/uitbesteden van taken, reorganisatie ambtelijk apparaat, sport.

Patricia Wevelkate (PvdA): ‘Alle partijen hebben wensen, maar het kan allemaal niet uit. Als we moeten gaan bezuinigen mag dat niet ten koste gaan van de zwaksten.’ Speerpunten: sociale en vitale economie, bezuinigen op gemeentelijke organisatie, reïntegratie naar werk.

Frans Hofman (D66): ‘Er komen moeilijke tijden aan. We zijn op dit moment nog financieel gezond, maar het Rijk gaat fors bezuinigen’. D66 wil een voortzetting van de bestaande coalitie.

Cees van Immerzeel (GroenLinks): ‘De SP moet samen met twee andere partijen gaan regeren. GL is in eerste instantie niet in voor collegedeelname.' Beinum West mag van GL stoppen vanwege risico’s, GL wil bezuinigen op het ambtelijk apparaat, wil CO2-reductie, hergebruik afval en WMO-geld oormerken.

U bent hier