h

Sportplek Beinum direct succes

14 juli 2010

Sportplek Beinum direct succes

De nieuwe sportontmoetingsplaats achter het scholencomplex op Beinum is officieel geopend en direct enthousiast in bezit genomen door de jeugd.

Donderdagavond 8 juli vond met het onthullen van drie pictogrammen de officiële opening plaats. De pictogrammen staan voor samen, schoon en van tien tot tien. De Graafschap-voetballers Jochem Jansen en Leon Broekhof zorgden voor de eerste aftrap in het nieuwe ‘sportstadion’. De realisatie van het sportontmoetingsplek is volgens voorzitter Jelle Koning het eerste zichtbare wapenfeit van de wijkraad Beinum. ‘Het is belangrijk dat er voor jongeren in de leeftijd van twaalf tot vijftien jaar iets wordt gedaan in de wijk. Het is een prachtige sportplaats geworden. De jongeren en ouders zijn razend enthousiast. Door intensief overleg met buurt, scholen, gemeente en wijkraad is het gelukt om dit te realiseren’.

Kleurtje en belijning volgen nog
De komende weken worden er nog kleine veranderingen doorgevoerd aan de sportontmoetingsplek. Zo komen er lichtmasten waar prullenbakken aan worden bevestigd. Verder wordt het speelveld in de kooi nog voorzien van een groene kleur en lijnen. Breedtesport Doesburg zal de komende tijd regelmatig activiteiten organiseren op de nieuwe sportontmoetingsplaats Beinum. Larissa Lentjes zegt trots te zijn op de sportontmoetingsplek. ‘Omdat er veel verschillende partijen in het project samen hebben gewerkt, omdat het een extra mogelijkheid geeft om de jeugd en jongeren in beweging te krijgen en houden, en omdat het ideaal is dat het bij de scholen ligt. Gymlessen kunnen nu ook buiten worden gegeven.’

U bent hier