h

Gezond Doesburg: start B-Fit

12 oktober 2010

Gezond Doesburg: start B-Fit

Willem Bouman gaf de aftrap voor een nieuw project voor gezonder eten, leven en bewegen voor Doesburgse jeugd

De gemeente Doesburg gaat de komende drie jaar werk maken van het aanpakken van overgewicht bij jonge kinderen. Hiervoor is het project B-Fit in het leven geroepen. Op initiatief van SP-wethouder Willem Bouman wordt op de zes basisscholen in Doesburg wordt drie jaar lang extra aandacht besteed aan voeding en beweging. B-Fit bestaat uit lessen over voeding en bewegen, extra sportactiviteiten op basisscholen, ondersteuning van de scholen bij het ontwikkelen van gezondheidsbeleid, begeleiding van groepsleerkrachten bij het geven van bewegingsonderwijs, workshops voor ouders en het uitvoeren van onderzoek.

Drie jaar lang worden kinderen en ouders gevolgd. B-Fit past in het begin dit jaar gestarte programma Gezond Doesburg. Dit vier jaar durende project is er op gericht om mensen die nu nog weinig bewegen aan het sporten te krijgen en een gezonde leefstijl te bevorderen. Uitvoering van Gezond Doesburg is in handen van Breedtesport Doesburg.

Ook voor ouderen is het erg belangrijk om in beweging te blijven. Daarom zullen diverse sport- en beweegactiviteiten worden georganiseerd, gecombineerd met voorlichting om valongelukken te verkleinen. De activiteiten zullen helemaal gericht worden op de vraag en behoeften van de deelnemers. Doel is dat het bewegen meer ingepast wordt in het dagelijks leven.

Overgewicht en de ernstige vorm, obesitas is de laatste tien jaar in ons land erg toegenomen. De enorm snelle stijging van het aantal kinderen met overgewicht heeft te maken met veranderingen in het eetpatroon in combinatie met minder bewegen. Het gedrag van de ouders, hun opvoeding en de leefomgeving van de kinderen, thuis en op school, zijn hierbij van invloed.

U bent hier