h

Houd de jeugd in Doesburg - enquete woonruimte jongeren

20 november 2010

Houd de jeugd in Doesburg - enquete woonruimte jongeren

De bevolking in veel Achterhoekse gemeenten krimpt. In Doesburg is dat nog niet het geval en dat willen we zo houden. Daarom vindt de SP dat Doesburg moet proberen om jonge mensen aan onze stad te binden. In Beinum West wordt nu gericht gebouwd voor jonge gezinnen. Daar kan een vervolgactie op komen, waarbij ook de jonge Doesburgers altijd snel aan een (huur) woning kunnen komen.

Woning

In het verleden weken jongeren nog vaak uit naar elders, omdat ze hier te lang moesten wachten. De SP vraagt het college en de woningcorporatie om zich extra in te zetten voor de huisvesting van jongeren. Onze voorzieningen houden we alleen overeind als het aantal inwoners op peil blijft.

We moeten blijven investeren in een goed opgroeiklimaat, in goed onderwijs, in werkgelegenheid en in goed wonen voor alle leeftijdsgroepen. Zo geven we Doesburg een goede toekomst.

➊ De duplexwoningen in het Zuidelijk Molenveld gaan verdwijnen. De SP wil dat er in de toekomst voldoende huurwoningen beschikbaar blijven voor jongeren.

➋ Crisis en steenuilen kunnen niet beletten dat er een uniek project van start gaat op Beinum West. Door projectontwikkelaars buiten de deur te houden wordt het mogelijk om echt betaalbare huur- en koopwoningente bouwen in een verder gemengde wijk, toegankelijk voor alle bevolkingsgroepen. De eerste veertig
woningen zullen in 2011 worden opgeleverd. Daarom wordt nu, in opdracht van Woonservice IJsselland, gericht gebouwd voor jonge gezinnen in Beinum West.

OPROEP: Ben je jong en op zoek naar woonruimte? Heb je het gevoel dat je weinig kans maakt en dat het te lang duurt? Laat het ons weten!

U bent hier