h

Kabinet kleedt zorg verder uit: SP wil meer zorg in Doesburg

19 november 2010

Kabinet kleedt zorg verder uit: SP wil meer zorg in Doesburg

Het nieuwe kabinet gaat de zorg ‘hervormen’. Dat betekent dat de zorgpremies verder zullen stijgen, dat de zorgtoeslag verlaagd wordt, dat er een miljard bezuinigd wordt op het basispakket ziektekosten, dat mensen in een verpleeg- of verzorgingshuis fors huur moeten gaan betalen. De zorg kachelt nu al hard achteruit. Het geven van zorg en aandacht wordt in St. Elisabeth en IJsselzicht al steeds meer afhankelijk van vrijwilligerswerk.

De SP pakt liever de topsalarissen en de bureaucratie in de zorg aan. We kiezen voor een ziektekostenpremie naar inkomen, zodat het voor iedereen betaalbaar blijft. En de marktwerking kan maar beter worden afgeschaft, want die holt de zorg alleen maar uit en leidt tot rechtsongelijkheid en tweedeling in de samenleving. En
alleen met fatsoenlijke lonen kunnen we genoeg mensen voor de sector werven en behouden.

De Hessegracht
De Hessegracht: mooi initiatief van Woonservice IJsselland en Attent. Laten we ervoor zorgen dat onze ouderen de zorg en hulp blijven krijgen die ze verdienen.

In de Hessegracht is plaats voor 24 mensen met dementie. De SP wil uiterlijk 2015 minstens 24 extra nieuwe verpleegplaatsen laten realiseren op de plaats van het huidige St. Elisabeth, samen met andere woningen voor ouderen. Iedereen moet daar in principe terecht kunnen, ongeacht het inkomen.

U bent hier