h

Action naar Exercitieloods?

12 februari 2011

Action naar Exercitieloods?

Het lijkt erop dat de gemeenteraad de eventuele komst van Action naar de Exercitieloods toejuicht. De SP deelt het enthousiasme, maar pleit er wel voor om eerst goed te overleggen met stadsmanager en ondernemersvereniging, want het kernwinkelgebied is kwetsbaar.

De gemeenteraad ziet het wel zitten dat Action naar Doesburg komt. De keten met de goedkope spullen wil zich vestigen in de Exercitieloods aan de Barend Ubbinkweg en daartegen lijkt in eerste instantie geen bezwaar te zijn. Het lastige is wel dat in het bestemmingsplan is opgenomen dat zich in de loods geen dergelijk bedrijf voor detailhandel mag vestigen. En dat heeft er weer mee te maken dat de gemeente het kernwinkelgebied wil beschermen tegen leegstand, een ander belangrijk beleidsdoel voor Doesburg.
Action is bezig Nederland te veroveren en daarom zal Doesburg uiteindelijk niet ontbreken in het rijtje van vestigingsplaatsen, zo is de verwachting. De SP is vóór de komst van Action, maar er moet wel even goed gekeken worden naar waar de winkel dan precies moet komen. In de raadscommissie VROM pleitte SP-raadslid Anita Nieuwenhuis ervoor om goed te kijken naar de positie van de bestaande middenstand en in overleg te treden met de stadsmanager en de ondernemersvereniging.

U bent hier