h

Eindelijk besluit over kunstgras Rivalen

12 februari 2011

Eindelijk besluit over kunstgras Rivalen

Ondanks de nodige kritiekpunten lijkt de weg vrij voor aanleg van een kunstgrasveld voor onze korfbalvereniging en kunnen de kegelaars van SKD definitief aan de slag met de bouw van hun nieuwe onderkomen.

Eindelijk is het er dan: het voorstel om een kunstgrasveld te gaan aanleggen bij Rivalen. Nu kunnen Rivalen zich opmaken voor een toch nog prachtig jubileumjaar en ook de kegelaars van SKD gaan aan het werk met de bouw van hun nieuwe onderkomen, op dezelfde locatie. Het gaat méér geld kosten, € 185.000 i.p.v. de € 120.000. Het is goed dat de raad nu eindelijk een besluit kan nemen, maar er was in de raadscommissie VROM van veel kritiek op het college over de manier van voorbereiden van het voorstel t.b.v. het kunstgrasveld voor Rivalen.

Hier zijn de kritiekpunten die de SP heeft ingebracht:
1 De overschrijding met € 65.000 euro had veel eerder gezien en gemeld moeten worden door de verantwoordelijk wethouder.
2 Het besluit komt op het laatste moment, dat moet zo niet, terecht voelt de raad zich voor het blok gezet.
3 De SP maakt zich zorgen over het financiële draagvlak bij Rivalen. Van de club wordt verwacht dat men kunstgras en natuurgras zélf goed zal onderhouden, maar is dat reëel?

U bent hier