h

SP wil Action snel naar Doesburg

2 april 2011

SP wil Action snel naar Doesburg

De SP wil winkelketen Action een plek geven in Doesburg en vraagt het college om snel de voors en tegens van vestiging in de exercitieloods op een rij te zetten.

De SP is groot voorstander van de komst van Action naar Doesburg. Veel Doesburgers gaan nu al naar andere filialen elders, die moeten gewoon in Doesburg terecht kunnen, vindt SP-raadslid Jos van der Beek: ‘Wat mij betreft kunnen ze vandaag nog in de exercitieloods trekken’.
Of dat op korte termijn ook kan, dat is wel een vraag. Action heeft het verzoek gedaan om in de Exercitieloods aan de Barend Ubbinkweg zijn intrek te nemen, maar daarvoor is wel eerst wijziging van het bestemmingsplan nodig. Politiek Doesburg ziet het wel zitten, en inmiddels is het gemeentebestuur in overleg gegaan met DOV (Doesburgse Ondernemers Vereniging). Die is tegen onderbrenging van Action in de Exercitieloods. DOV verzet zich niet tegen de komst van de snelgroeiende keten, maar ziet deze wel graag gevestigd in het bestaande winkelgebied. De opkomst van Action kan zeker gevolgen hebben voor de positie van winkels als Staring of Blokker, maar je mag je afvragen of dat niet al lang het geval is. De Exercitieloods is nu nog van ondernemer Geereking. Nu de markt voor antieke meubelen is ingestort wil Geereking de loods overdoen aan de Action. In de loods mogen dus wel winkels, maar vooralsnog alleen die van ‘volumineuze’ goederen. Wordt vervolgd.

U bent hier