h

Coalitie praat verder over mogelijk vervolg

13 mei 2011

Coalitie praat verder over mogelijk vervolg

Partijen blijven het eens over de inhoud van het huidige collegeprogramma, D66 wil een nieuwe wethouder leveren voor het Doesburgse college van B en W.

Dat is de uitkomst van het overleg dat SP, Stadspartij Doesburg en D66 woensdagavond hielden.

Burgemeester en wethouders moe­ten het sinds vorige maand doen zonder D66’ er Frans Hofman, die werd ontslagen om een miljoenen­tekort op het rioolproject Noorde­lijk Molenveld.

Een raadsmeerderheid stuurde Hofman naar huis en een van de wegstemmers was coalitiepartner Stadspartij Doesburg.

Die klap is hard aangekomen, stelt D66-fractievoorzitter Hoogstraaten. „Intern is er onvre­de over het wegsturen van Frans, vooral omdat hij zijn collega van de Stadspartij enorm veel onder­steuning heeft gegeven. Deson­danks zijn we bereid af te tasten hoe het nu verder moet.”

Na Hofmans ontslag verdeelden burgemeester Kees Luesink en de overgebleven wethouders, Willem Bouman (SP) en Fred Jansen (Stadspartij), de portefeuilles op­nieuw.

Twee oriënterende gesprekken maakten D66 duidelijk dat er een basis voor hernieuwde samenwer­king is. „Ik ben in een vergevorderd sta­dium met een kandidaat-wethou­der. Maandag gaan we met z’n drieën opnieuw om de tafel. Moge­lijk kan ik dan de naam noemen van de persoon die we op het oog hebben.”

Stadspartij Doesburg hoopt op een snel resultaat, meldt voorman Piet Vree. Hij kijkt daarbij vooral naar hoe het college nu moet wer­ken.

„Vooral de burgemeester is erg zwaar belast.”

Bron: de Gelderlander

U bent hier