h

Deel vrijwilligers teleurgesteld over vertrek beheerder 0313

7 mei 2011

Deel vrijwilligers teleurgesteld over vertrek beheerder 0313

Wethouder Bouman houdt vinger aan de pols bij 0313 en ziet op dit moment geen aanleiding tot ingrijpen

DOESBURG – De vrijwilligers die fik­se kritiek hebben op de manier waarop stichting Cambio het jon­gerenwerk in Doesburg regelt, ho­pen via overleg met de gemeente orde op zaken te stellen. Hun hoop is op de gemeente gevestigd omdat jongerencentrum 0313 draait op subsidie van de gemeen­te. Wethouder Willem Bouman zegt echter op dit moment geen aanwijzingen te hebben dat hij moet ingrijpen. „Er is blijkbaar een kwestie tussen Cambio en een werknemer. Wij zijn wel opdracht­gever voor het jongerenwerk, maar zoiets is aan henzelf. Ik houd wel de vinger aan de pols.”

Coördinator Jan-Willem Klink van het Doesburgse jongerencentrum 0313 herkent zich niet in de kritiek van de groep vrijwilligers. Hij be­strijdt dat het jongerenwerk wordt uitgekleed.

Het conflict draait er nu om dat Cambio beheerder Marijke Kroon weghaalt bij 0313. Klink: „We heb­ben haar een andere functie aange­boden. Ze past niet in de toekomst­visie die we voor 0313 hebben. In­houdelijk wil ik daar verder niets over zeggen.” Klink beseft wel dat het niet geven van volledige duide­lijkheid bijdraagt aan de huidige si­tuatie. „Het is betreurenswaardig dat het zo loopt.”

Remco van Engen zegt namens de vijf stoppende vrijwilligers dat ze al vele jaren werken met beheer­der Kroon. „Dus ja, er zit emotie en loyaliteit bij.” Hij benadrukt dat de kwestie rond Kroon de druppel is die de emmer doet overlopen. „Wij hebben het idee dat het werk wordt uitgekleed. En wij worden niet ingelicht over de toekomst. Er is geen vertrouwen meer.”

Met de verklaring die het groepje vrijwilligers op de website van 013 heeft gezet willen ze iedereen op de hoogte brengen van wat er speelt, zegt Van Engen. Klink heeft hem laten weten dat hij de si­te weer normaal moet laten func­tioneren, anders wordt aangifte ge­daan bij de politie. Van Engen zegt de site binnenkort weer te zullen vrijgeven.

Kroon was niet voor een reactie be­reikbaar.

Bron: de Gelderlander

U bent hier