h

Buurtparkje Loddero moet kinderen en buurt tevreden stellen

15 oktober 2011

Buurtparkje Loddero moet kinderen en buurt tevreden stellen

Het college komt met buurtparkje tegemoet aan wensen van kinderen en aan kritiek van omwonenden.

Er komt een buurtparkje op de hoek van de Loddero en de van Brakellaan. Het groen van nu zal binnenkort worden omgevormd tot een parkje waar jong en oud kunnen vertoeven en waar kinderen lekker kunnen spelen met natuurlijke elementen. Eerder werd langs de plek al een rollatorpad aangelegd, waarvan veel gebruik wordt gemaakt door ouderen, maar ook door de schoolkinderen die naar school of naar de gymzaal moeten.

Weergave van het nieuwe park

De speelplek waar de kin­deren uit de wijk al lange tijd om vragen komt er dus niet in de oorspronkelijk bedoelde vorm (speeltoestellen enz.). Toch rekent de gemeente erop dat de jeugd blij zal zijn met wat er nu gaat komen. Naar aanleiding van kritiek vanuit omwonenden is op het stadhuis nog eens goed naar het plannetje gekeken en is deze bijzondere oplossing gevonden.

Wethouder Willem Bouman vindt dat voldoende tegemoet is gekomen aan de omwonenden. „ Ze houden hun vrije uitzicht en er komen geen gewone speeltoe­stellen. Het gaat om dingen als boomstammen, stapstenen en een houtsnipperpad. Het is eigenlijk meer een buurtparkje zo. Na de aanleg van het rollatorpad en de vervanging van het Hessegrachtbruggetje vormt de herinrichting van het parkje ongetwijfeld een waardevolle toevoeging. Ik hoop van harte dat ook de mensen die nu nog twijfels hebben geuit dat straks zullen beamen".

U bent hier