h

Sloop duplexwoningen gestart

1 maart 2012

Sloop duplexwoningen gestart

Buurtbewoonster Ilonka Holtkamp haalde de eerste pan van het dak van haar duplexwoning in het Zuidelijk Molenveld. Ze worden gesloopt en er komen nieuwe woningen voor terug. De SP wil extra aandacht voor huisvesting van jongeren en starters in Doesburg.

In het kader van vernieuwing in het Zuidelijk Molenveld worden aan het Prins Bernhardplein en de Beatrixstraat 76 duplexwoningen gesloopt, waaronder die van buurtbewoonster Ilonka Holtkamp. Zij kreeg vorige week van Woonservice IJsselland de eer het startschot te geven voor de sloop, door een dakpan weg te halen. In een hoogwerker werd ze naar boven gebracht. De pannen worden weer gebruikt voor de nieuwe huizen die er komen.
Door de sloop van de duplexwoningen wordt het aantal goedkope woningen in Doesburg minder. Voor de duplexwoningen komen minder huurwoningen terug, met een andere prijs. De SP heeft er bij de woningcorporatie op aangedrongen dat er ook weer eens gericht voor jongeren moet worden gebouwd, zodat die niet gedwongen worden hun heil elders te zoeken. Wethouder Willem Bouman is hierover in gesprek met Woonservice IJsselland.

U bent hier