h

‘Only for Men welkom in de Binnenstad’

1 mei 2012

‘Only for Men welkom in de Binnenstad’

B en W hebben de komst van kledingwinkel Only for Men in de voormalige exercitieloods aan de Barend Ubbinkweg afgewezen. Het college ziet de winkel graag in Doesburg, maar dan wel in de binnenstad, die verder versterkt moet worden.

Wethouder Willem Bouman, die tijdelijk ook economische zaken doet: “Als Action niet in de loods mag, dan Only for Men ook niet. Deze winkels horen gewoon in de binnenstad en daar zijn ze als publiekstrekkers ook hard nodig. Binnensteden hebben het nu moeilijk, de leegstand is in Doesburg de laatste tijd gelukkig iets teruggelopen, maar het geheel blijft buitengewoon kwetsbaar. Action wil in de bibliotheek, voor Only for Men is ook een geschikte plek te vinden. Only for Men doet net of het heel exclusief is, maar in feite is het een outlet-zaak die vanaf goedkope vierkante meters de concurrentie met de andere herenmodezaken zal aangaan. Daar is niks mis mee, maar laten we de concurrentie wel eerlijk houden”.

Bouman wijst erop dat de gemeenteraad nog in 2009 heeft vastgesteld dat het kernwinkelgebied beschermd moet worden. “Die afspraak werd toen niet voor niets gemaakt. De leegstand was groot en is op dit moment nog steeds niet weg. Dus moet je uitkijken wat je doet. Diverse partijen roepen nu in de raad dat het anders moet. Natuurlijk hebben de politieke partijen de vrijheid om er na verloop van tijd iets anders van te vinden, maar het is belangrijk en logisch dat dan eerst weer gesproken wordt met alle belanghebbenden. Wil men daarna alsnog het bestemmingsplan wijzigen, dan kan de raad daartoe besluiten. Wat niet kan is het tussentijds ineens niet zo nauw nemen met de regels en maar zien wat ervan komt.”

U bent hier