h

'Onze grootste zorg, dat zijn onze cliënten'

20 november 2012

'Onze grootste zorg, dat zijn onze cliënten'

Bijeenkomstthuiszorg
Overweldigende opkomst. Meer dan dertig thuiszorgmedewerkers kwamen gisteravond bij elkaar om het verzet te starten tegen de kabinetsplannen voor de sloop van de thuiszorg: 'Wij vrezen voor ons werk, maar onze grootste zorg, dat zijn onze cliënten!'.

De medewerkers van de thuiszorg in Doesburg zijn bezorgd en boos. In de plannen van Rutte 2 wordt de hulp bij het huishouden afgeschaft, en met een kwart van het het geld moeten gemeenten dan nog iets proberen te doen voor de mensen die het écht niet meer redden en het ook écht niet betalen kunnen. Eén van de aanwezigen: 'Ze gaan ervan uit dat de familie en de buren de zorgtaak wel even over zullen nemen, nou, dan snappen ze er dus helemaal niks van. Vaak zijn we de enigen die nog over de vloer komen bij de mensen. Als deze plannen doorgaan, dan leidt dat tot versmering en vereenzaming. Laat Rutte maar eens stage komen lopen hier, dan zullen we hem laten zien dat dit zo niet werkt!'

Met de zorg en de boosheid gaan de thuiszorgmedewerkers nu wat doen. Er zal op korte termijn een actiecomité van start gaan om het verzet te organiseren. Wordt vervolgd!

U bent hier