h

Geluid N317: muren aanbrengen waar dat nodig is.

19 januari 2013

Geluid N317: muren aanbrengen waar dat nodig is.

De SP pleit voor goede, betaalbare oplossingen voor de geluidsschermen die nog moeten komen langs de N317. Dat kan prima in de vorm van bakstenen muren. Het achterpad bij de Wilhelminastraat kan open blijven door daar eerst een aantal meters muur te plaatsen en vervolgens de wal door te trekken.

Nahuyssingel

Het college moet het aanpakken de geluidsoverlast van de N317 nu afronden, vindt de SP. SP-buurtonderzoek leverde opdat de bewoners van de Nahuyssingel die het dichtst op de provinciale weg zitten een geluidsscherm nodig blijven vinden. De bewoners verderop, richting de school, vinden het niet nodig dat het scherm helemaal doorloopt tot aan de al aangelegde geluidswal. Een onderbreking is daar acceptabel. Het college stelt voor om te kiezen voor een bakstenen muur die ergens ter hoogte van de volkstuinen stopt. Een muur lijkt beter te passen bij het beeld van Doesburg en het zicht vanaf de N317 op het park en op zorgcentrum de Hessegracht blijft bij dit plan in stand. De kosten voor volledige doortrekking zouden aanzienlijk zijn, het geld dat klaarligt is dan zeker niet voldoende.

Tunneltje

Er is in de gemeenteraad verder geen discussie over het geplande stukje muur bij het viaduct Panovenweg. Uitvoering moet plaatsvinden in dezelfde bakstenen vorm als bij de Nahuyssingel.

Van Kinsbergenstraat

Hier is de buurt tegen de aanleg van het geplande stuk geluidswal, onlangs door wethouder Fred Jansen per buurtbrief aangekondigd. SP-raadslid Gerrit Hammink eiste in de commissievergadering dat opnieuw met de buurtbewoners gepraat wordt. Het achterpad bij de Wilhelminastraat kan volgens de SP open blijven door daar eerst een aantal meters muur te plaatsen en vervolgens de wal door te trekken. Hammink: “Het is zo niet beklemmend voor de direct aanwonenden, en de mensen kunnen het achterpad gewoon blijven gebruiken zoals nu. In het verleden is er al een hoop te doen geweest over dit achterpad, hier moet de wens van de buurt gevolgd worden, en die zal financieel prima in te passen zijn”.

U bent hier