h

meer kosten door extra wethouderssalaris

10 mei 2013

meer kosten door extra wethouderssalaris

De nieuwe coalitie van Stadspartij Doesburg, VVD, PvdA en D66 heeft aan de Doesburgse gemeenteraad voorgesteld om twee nieuwe wethouders te benoemen in plaats van de teruggetrokken SP-wethouder Willem Bouman. Het extra wethouderssalaris zal ten laste komen van de gemeentebegroting.

Doesburg krijgt op basis van z'n inwonertal geld voor twee wethouders van 75 procent tijdsbesteding. De afgelopen elf jaren werd het beschikbare geld verdeeld over drie wethouders, er gold een tijdsbesteding van 55 procent, ieder nam genoegen met wat minder, en dat paste ook goed bij de financiële beleidsdoelen. Er hoefde niet of nauwelijks geld bijgepast te worden door de gemeente.

Dat ligt nu anders: de twee nieuwe wethouders zullen óók voor 55 procent worden betaald. Voor het vierde wethouderssalaris zal dus extra geld moeten worden vrijgemaakt. De rechtvaardiging zal ongetwijfeld zijn dat men alle vier de partijen in het college wil terugzien. Maar dat kan ook worden gerealiseerd door het geld nu gewoon te verdelen over vier personen in plaats van over drie.

U bent hier