h

‘OP NAAR AMSTERDAM!’

25 mei 2013

‘OP NAAR AMSTERDAM!’

Op 8 juni is er in Amsterdam een landelijke manifestatie voor het behoud van de thuiszorg. Het Doesburgse actiecomité Zorg Voor Elkaar roept iedereen die de thuiszorg een warm hart toedraagt om mee te gaan naar Amsterdam. Het busvervoer wordt geregeld door de AbvaKabo.

Woordvoerder Heidy Melissen van het actiecomité: “Door het zorgakkoord dat onlangs werd gesloten wordt nog steeds enorm bezuinigd op de thuiszorg. Men wil het budget nu met 40 procent korten en dat blijft een ramp. In Doesburg leidt dat nog steeds tot een verlies van vele tientallen banen in de thuiszorg en heel veel cliënten dreigen hun hulp de verliezen. Mensen zullen straks nog maar heel moeilijk in een verpleeghuis terechtkomen. Ook de toekomst van de dagbesteding wordt helemaal afhankelijk van wat de gemeente ermee gaat doen, ook daar gaat 25 procent van het geld af. Dat vinden wij van het comité allemaal onacceptabel!”

Busvervoer naar Amsterdam
De Abvakabo organiseert bussen en maakt de opstapplekken op haar website bekend. Om de aanmeldingen vanuit Doesburg te coördineren kunnen mensen die mee willen naar het email-adres van het actiecomité mailen: zorgvoorelkaardoesburg@gmail.com. Opstappen kan in Doesburg.
Heidy Melissen: “De komende weken gaan we weer oproepen verspreiden, interviews geven aan de krant, de tv, mailen, netwerken en mensen mobiliseren om mee te gaan ! We blijven in beweging en we zullen niet rusten, totdat wij hebben wat wij willen houden, namelijk onze baan, met behoud van zorg voor onze cliënten!”

U bent hier