h

SP wil oplossing uitvallende straatverlichting

18 januari 2014

SP wil oplossing uitvallende straatverlichting

In Doesburg is er regelmatig een probleem met de straatverlichting. Niet alleen zijn er knipperende en kapotte straatlantarens, maar ook hele wijken liggen regelmatig in het donker. Burgers van Doesburg kunnen storingen aan de straatverlichting niet melden waardoor er onveilige situaties kunnen ontstaan. Daarom heeft de SP zelf een meldpunt geopend en gaat zelf op onderzoek uit.

Regelmatig treden er storingen op in de straatverlichting van Doesburg. Zoals straatlantarens die avonden eerst staan te knipperen om vervolgens helemaal uit te vallen. Het vreemde is dat een knipperende lamp wel gemeld kan worden voor reparatie maar dat men niet komt voor straatlantarens die helemaal niet meer werken.

Echt vervelend wordt het voor de bewoners wanneer er hele wijken in het donker komen te liggen. Liander mag, naar eigen zeggen, geen opdrachten aannemen van burgers, dus deze dienen het bij de gemeente aan te geven, die dan vervolgens Liander inschakelen. Herstel laat vervolgens soms lang op zich wachten. Patrick Ott, woordvoerder van de SP : “Te lang verandert een deel van Doesburg dan soms in een donkere spookstad, wat niet goed is voor de veiligheid van Doesburg en haar bewoners. Burgers die met Liander belden, kregen het advies de storing bij de politie te melden. Deze zouden dan extra surveilleren. Dat is natuurlijk geen oplossing van het probleem, en er is natuurlijk ook helemaal niet voldoende politie beschikbaar.”

Om aandacht te vragen voor dit probleem heeft de SP een meldpunt  ‘mag het licht aan’ geopend. Iedereen die klachten heeft over uitvallende lantarenpalen wordt gevraagd dit te melden. Ook gaat de SP zelfs ‘s avonds op de fiets op Inspectie om onderzoek te doen naar uitvallende verlichting.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met SP Doesburg.

Patrick Ott: 06 -29562570 mail: maghetlichtaan@gmail.com

U bent hier