h

Koffie met SP cake bij de inloop op de Linie

6 februari 2014

Koffie met SP cake bij de inloop op de Linie

Op donderdagmorgen zes februari gingen Heidy Melissen en Marion Berends voor de SP langs bij de inloop op de Linie. We wilden de mensen die daar zo'n fantastische dagbesteding hebben en de vrijwilligers die daar heel gemotiveerd bezig zijn een hart onder de riem steken.

Immers, de plannen zijn dat de inloop en alle activiteiten die daar door Caleidoz worden georganiseerd moeten plaatsmaken voor de bibliotheek en het zorgloket. Dit zou betekenen dat de inloop en activiteiten worden gesplitst wat een einde zou maken aan een goed functionerende samenwerking.

Heidy had heerlijke SP cakes gebakken die bijzonder in de smaak vielen en we hebben de mensen laten vertellen over wat hen dwars zit.

Want de mensen willen daar niet weg. Ze zitten daar op een mooie en functionele omgeving met de dokterspraktijk en apotheek op loopafstand. Ze hebben een mooi uitzicht, iets wat toch ook beter is voor het moraal dan uitkijken op de muur van een ander gebouw. Bovendien, laten we niet vergeten dat deze ouderen hun hele leven hebben gewerkt en gezorgd, dan hebben ze nu een rustige oude dag verdiend en mag er niet zo met hen worden rond gesold.

Ook komt het dan tot een splitsing tussen de inloop en de overige activiteiten wat een einde betekent van de soepele samenwerking tussen de beide onderdelen.

Er is ook geen definitief uitsluitsel waar de inloop en activiteiten heen moeten. Caleidoz vreest dat de inloop ondergebracht gaan worden op IJsselzicht, wat zou betekenen dat een deel van de mensen, die in IJsselzicht, wonen, dus niet meer uit hun woonomgeving komt. En juist die verandering van omgeving, andere mensen ontmoeten, is zo belangrijk.

Voor ons vertrek werd er gevraagd of de dames en heren van de inloop nog een vraag voor Heidy en Marion hadden. Een mevrouw verwoordde eigenlijk de vraag die bij hen allemaal zo sterk leeft. “Mogen we hier alsjeblieft blijven?” Dat snijdt je toch door de ziel. Handen af van onze ouderen en de vrijwilligers die zo fantastisch voor ze zorgen.

U bent hier