h

Lang Leve de Democratie?

13 maart 2014

Lang Leve de Democratie?

Als hopelijk toekomstige raadsleden in de gemeente Doesburg dachten we: het is goed als we naar de discussie van de werkgroep van raadsleden gaan die wethouder Bollen heeft georganiseerd over de aankomende belangrijke sociale besluiten, zoals de WSW, thuiszorg en Bijstand.

Het leek ons goed ons oor te luisteren te leggen wat er voor ideeën circuleren bij de andere politieke partijen en uiteraard bij de Doesburgers die het aan gaat. Die waren overigens niet echt welkom in eerst instantie. Maar naar eerder aandringen van de SP, was de bijeenkomst alsnog openbaar.

Actie comité ‘Zorg voor elkaar Doesburg’ was aanwezig, want zij maken zich heel veel zorgen over hun baan én over hun cliënten. Ook bezorgde mensen van de Sociale Werkvoorziening waren aanwezig.  Maar helaas het was niet de bedoeling dat zij vragen zouden stellen. Daar was de avond niet voor bedoeld, er zou alleen het één en ander verteld worden.  Het werd een avond van éénrichtingverkeer.

Onze SP-lijstrekker Patrick Ott besloot daarom maar toe over te gaan om in te haken op wat de wethouder aan informatie gaf en daar zijn vragen bij te stellen die er onder de Doesburgers leven. De heer Oorlog van de Stadspartij, die zo zegt voor de burgers te zijn, viel Ott bruut in de rede, vroeg aan de voorzitter of hij uitgesproken was en kondigde aan geen zin te hebben om vergaderingen weer over te doen. Dat vonden er blijkbaar meer. Hij en ook mevrouw Verlaan verliet zonder meer de vergaderzaal. Aan zijn vragen van de bezorgde medewerkers van de Thuiszorg kwam Ott niet eens toe.

Wij waren getuigen van een ontluisterend tafereel. Het vertegenwoordigen van het volk noemen ze dat?  Nou sorry maar dat zien wij heel anders, namelijk:  schoffering van de bevolking

Heidy Melissen, Marion Berends
SP Doesburg

U bent hier