h

SP: geef thuiszorg niet uit handen

23 april 2014

SP: geef thuiszorg niet uit handen

De SP gaat de raad vragen zich uit te spreken om de zeggenschap over de thuiszorg in Doesburg in eigen handen te houden. Patrick Ott: "als we afhankelijk worden van regionale afspraken is er een grote kans dat we de zorg niet zo kunnen invullen zoals wij voor de Doesburgers willen".

Uit het tevredenheidsonderzoek blijkt dat het huidige dienstverleningsniveau met betrekking tot de Hulp bij het Huishouden als positief wordt ervaren. Ott: “Dat willen we graag zo houden en bovendien zo de werkgelegenheid voor Doesburgers in deze sector behouden en de diensten passend maken op de in Doesburg gewenste norm. En uiteraard voor een fatsoenlijk tarief en arbeidsvoorwaarden”

Door in Doesburg eigen keuzes te maken zijn de kosten terug te dringen op de juiste plekken – zoals bureaucratie en management -  zodat dit niet ten kostte gaat van de medewerkers en de klanten. De benodigde kennis om de thuiszorg in te richten is aanwezig zodat dit ook geen beletsel kan zijn.

Daarom wil de SP dat het college de inkoop en sturing bij het Hulp bij het Huishouden per direct uit de regionale afspraken over sturing en inkoop in het kader van de decentralisaties in het sociale domein te halen en zelf de contracten en afspraken te maken met de betreffende organisaties.

 

U bent hier