h

SP verwacht uitnodiging

25 april 2014

SP verwacht uitnodiging

Het leek een uitgemaakte zaak, eigenlijk al voor de verkiezingen. De SP werd tot haar teleurstelling buitenspel gezet, de vier partijen die de coalitie vormden wilden verder gaan.

Nu de coalitie onderhandelingen in Doesburg zijn gestrand verwacht ook de SP een uitnodiging voor nieuwe gesprekken. Tot nu toe is deze nog niet ontvangen.

Patrick Ott: “Voor de vorm werd er na de gemeenteraadsverkiezingen nog even met de andere fractievoorzitters gesproken maar al snel zaten Stadspartij, PvdA, VVD en D66 bij elkaar aan tafel. Ze hadden al samengewerkt, ze waren het al over veel dingen eens, een coalitie vormen leek een gekookt eitje. Maar blijkbaar was het ei toch iets te hard gekookt.”

Er is nu een nieuwe situatie ontstaan. Hadden de vier partijen een meerderheid, nu de twee zetels van D66 wegvallen is dat niet meer het geval. Dit vraagt om een nieuw overleg, met alle partijen. Het is voor de stabiliteit van de coalitie van het grootste belang da er een breed draagvlak is. Daarom dringt de SP er op aan om met alle partijen weer in gesprek te gaan.

 

U bent hier