h

Sluiting van verzorgingshuizen? Ik dacht het niet!

5 mei 2014

Sluiting van verzorgingshuizen? Ik dacht het niet!

De SP verzet zich tegen de plannen van het kabinet om van de 1300 verzorgingshuizen in Nederland er 800 te sluiten. Hierdoor moeten ouderen gedwongen verhuizen en komen mensen die een plaats nodig hebben het verzorgingshuis niet meer in terwijl zij die geborgenheid juist nodig hebben.

Dit betekent dus dat mensen langer thuis moeten blijven wonen maar omdat er ondertussen ook forse bezuinigingen plaatsvinden in de Thuiszorg loopt hun welzijn ook daar gevaar. Duizenden zorgmedewerkers verliezen hun baan. Hun werk wordt door het kabinet te grabbel gegooid.

De SP pikt dit niet en is landelijk een protestactie gestart. U kunt u aansluiten in dit protest door digitaal uw handtekening te zetten op SP.nl/zorg/verzorgingshuizen/. Lokaal worden er kaarten verspreid waarop mensen hun naam en handtekening kunnen zetten. SP Doesburg heeft deze kaarten verspreid over verschillende zorgcentra en seniorenwoningen in Doesburg. Ook staan wij regelmatig in het centrum van Doesburg waar ook  kaarten kunnen worden getekend. Op zaterdagochtend 3 mei was deze actie een succes. De reacties waren positief en mensen wilden graag mee doen en hun steun verlenen aan dit protest. De eerstvolgende datum dat wij weer in het centrum staan is 17 mei a.s.

De SP tolereert niet dat de ouderen, die hun hele leven hard gewerkt hebben voor Nederland, nu in de kou gezet worden. Zelfstandig blijven is prima. Maar dan wel met de juiste hulp, verzorging en aandacht. Zeg nee tegen het sluiten van verzorgingshuizen. Onze ouderen verdienen beter!

 

U bent hier